Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Έντονες πιέσεις στο χρηματιστήριο του Τόκιο καθώς ανακάμπτει το γεν. Στο στόχαστρο οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου όπου καταγράφεται έντονη ρευστοποίηση κερδών. Κλειστές οι αγορές σε Κίνα και Ταϊλάνδη λόγω αργίας.

Πτωτικά για πρώτη φορά μετά από εννέα ανοδικές συνεδριάσεις κινούνται οι ασιατικές αγορές, ενώ ο όγκος των συναλλαγών είναι σχετικά χαμηλός,  καθώς τα χρηματιστήρια σε Κίνα και Ταϊλάνδη είναι κλειστά λόγω αργίας.

Οι πιέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες για την ιαπωνική αγορά, λόγω της ανάκαμψης του γεν (στα 103,27 έναντι του δολαρίου) αλλά και των μεγάλων απωλειών που κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 1,69% στις 14.808 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,64% στις 22.366 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 1989 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,23% στις 5416 μονάδες.

Η μετοχή της Naver Corp. κατέγραψε πτώση 6.3% της SoftBank Corp. 4.5% και της Tencent Holdings 4.4%. Την Παρασκευή ο αμερικανικός Nasdaq είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να ρευστοποιήσουν κέρδη από τον τεχνολογικό κλάδο δεδομένου ότι αρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο για αποτιμήσεις σε επίπεδα φούσκας. «Ορισμένα τμήματα του τεχνολογικού κλάδου δείχνουν αρκετά φουσκωμένα και υπερτιμημένα. Έτσι υπάρχει η αναγκαία ρευστοποίηση κερδών» εξηγεί ο Masaru Hamasaki,της Sumitomo Mitsui Asset Management Co.,

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία ξεκινά τη διήμερη σύνοδό της εν μέσω έντονων πιέσεων για δράση καθώς εφαρμόστηκε και η αύξηση του φόρου κατανάλωσης, σε μία περίοδο όπου η Ιαπωνία είναι αρκετά ευάλωτη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά πως η BoJ θα διπλασιάσει τις αγορές ETF στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου νομισματικής χαλάρωσης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v