Νέα «βουτιά» στην Κίνα - Μικρή άνοδος για Nikkei

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας δεν κατάφεραν να φρενάρουν την πτώση των κινεζικών μετοχών. Το βλέμμα στις περαιτέρω κινήσεις του Πεκίνου. Στο επίκεντρο παραμένει και το ελληνικό ζήτημα.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το κινεζικό χρηματιστήριο, παρά την ανακοίνωση ισχυρής ανάπτυξης 7%, υψηλότερα των εκτιμήσεων. 

Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 7% το β' τρίμηνο, ποσοστό καλύτερο των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ και τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και στην βιομηχανική παραγωγή ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. 

Οι αναλυτές εξακολουθούν να αναμένουν περαιτέρω κινήσεις από τις κινεζικές αρχές για τόνωση της αγοράς, μετά τη βίαιη διόρθωση του περασμένου μήνα, οι οποίες όμως ίσως περιοριστούν λόγω της ισχυρής ανάπτυξης. Όπως επισημαίνουν πάντως, οι επενδυτές για την ώρα ενδιαφέρονται περισσότερο για την κυβερνητική πολιτική προς την αγορά, ενώ η σύνδεση μεταξύ της οικονομίας και της αγοράς έχει κάπως "χαλαρώσει". 

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων αγορών παραμένει και η Ελλάδα, με την προσοχή να στρέφεται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφιση της νέας συμφωνίας. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,74%, ενώ απώλειες 4,23% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.758 μονάδες και 4,7% ο δείκτης CSI στις 3.918 μονάδες. 

Απώλειες 0,75% για τον δείκτη Hang Seng στις 24.932 μονάδες, ενώ αντιθέτως κέρδη 0,66% εμφανίζει ο δείκτης Kospi στις 2.072 μονάδες. Με κέρδη 0,38% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.463 μονάδες και 1,03% ο ASX στις 5.619 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v