«Χαμόγελα» στις ασιατικές αγορές

Κέρδη στις περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς υποχωρούν κάπως οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο Brexit. Υποχωρούν τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια», όπως το γεν, τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός. Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου.

Καθώς καταλαγιάζουν κάπως οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Βρετανία να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, αυξάνεται η διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, δίνοντας ώθηση στις ασιατικές μετοχές.

Γεν, δολάριο, χρυσός και κρατικά ομόλογα κινούνται χαμηλότερα, με τη στερλίνα να καταγράφει κέρδη 1,5% έναντι του δολαρίου και 2% έναντι του γεν, και το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,8% έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,3%, ενώ με κέρδη 2,34% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.965 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,19% ο δείκτης Hang Seng στις 20.410 μονάδες, κατά 1,55% ο δείκτης Kospi στις 1.983 μονάδες, κατά 1,46% ο δείκτης ASX στις 5.325 μονάδες, ενώ οριακή είναι η μεταβολή για τους δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 2.885 και 3.109 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v