Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Στροφή επενδυτών σε "ασφαλή καταφύγια" καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για αστάθεια στην ΕΕ λόγω Brexit. Ισχυρές πιέσεις στα εμπορεύματα. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2010 το γουάν.

Πτώση στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για αστάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στέλνοντας τη στερλίνα σε χαμηλό τριών δεκαετιών και πλήττοντας ιδιαίτερα τους τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Παράλληλα, το Πεκίνο άφησε το γουάν να διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2010, εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εξαγωγές της Κίνας.

Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο των εμπορευμάτων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως οι κεντρικές τράπεζες ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να αμβλύνουν το τελευταίο πλήγμα στην παγκόσμια ανάπτυξη. Έτσι, οι επενδυτές στράφηκαν και πάλι μαζικά στην αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων» όπως τα κρατικά ομόλογα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,5%, ενώ με πτώση 1,85% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.378 μονάδες.

Απώλειες 1,55% για τον δείκτη Hang Seng στις 20.429 μονάδες, 1,88% για τον Kospi στις 1.952 μονάδες και 0,55% για τον ASX στις 5.283 μονάδες.

Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,24% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.013 μονάδες και κατά 0,15% ο δείκτης CSI στις 3.212 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v