Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές μετά το debate

Υψηλότερα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το debate Κλίντον-Τραμπ, με τους επενδυτές να κρίνουν νικήτρια την Κλίντον. Ανάκαμψη από τα ιστορικά χαμηλά για το μεξικανικό πέσο.

Η καλύτερη εικόνα της Χίλαρι Κλίντον στην πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες των δυο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ ανακούφισε τις ασιατικές αγορές, που ανέκτησαν το χαμένο τους έδαφος.

Γενικά, οι επενδυτές θεωρούν πως μια εκλογική νίκη της Κλίντον θα δημιουργήσει μεγαλύτερη βεβαιότητα στις αγορές απ' ότι μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,5% υψηλότερα ενώ κατά 0,65% ενισχύεται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.654 μονάδες.

Κέρδη 0,96% για τον δείκτη Hang Seng στις 23.541 μονάδες, 0,77% για τον Kospi στις 2.062 μονάδες και 0,17% για τον κινεζικό CSI στις 3.225 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,48% κινείται ο δείκτης ASX στις 5.492 μονάδες. Οριακές απώλειες για τον Shanghai Composite στις 2.978 μονάδες.

Εξάλλου, το μεξικανικό πέσο κατέγραψε μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις του κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του debate των δυο υποψηφίων. Το αμερικανικό δολάριο άρχισε να υποχωρεί έναντι του πέσο όταν ξεκίνησε η τηλεμαχία και συνέχισε να υποχωρεί, καταγράφοντας πτώση 1,9%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v