Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το Ιαπωνικό ΑΕΠ. Στις εξελίξεις στη Β. Κορέα παραμένει στραμμένη η προσοχή. Περιορίζονται οι προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Σε υψηλότερο επίπεδο τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την τριήμερη πτώση της περασμένης εβδομάδας, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στη Β. Κορέα, ενώ τα ισχνά στοιχεία για τον αμεριναική πληθωρισμό περιορίζουν την προοπτική άλλης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αργότερα φέτος.

Απώλειες σημειώνει το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, καθώς η ενίσχυση του γεν επισκιάζει τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης του β’ τριμήνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί οριακά, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 0,97% στις 19.538 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,96% στις 27.142 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης ASX στις 5.778 μονάδες, κατά 0,63% ο δείκτης Kospi στις 2.334 μονάδες, κατά 0,62% ο Shanghai Composite στις 3.228 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης CSI στις 3.687 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v