Ράλι σε νέο υψηλό 10ετίας για τις ασιατικές μετοχές

Το χθεσινό ρεκόρ της Wall Street και η νέα άνοδος των πετρελαϊκών τιμών, δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών το Τόκιο.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό ρεκόρ της Wall Street και τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015, με αποτέλεσμα ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να καταγράφει νέο υψηλό 10ετίας και ο Nikkei υψηλό 26 ετών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο δήλωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία δεν θα συνάψει μια διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ για να διευθετηθεί το πρόβλημα του αμερικανικού ελλείμματος στις τρέχουσες εμπορικές συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, μετά τις αλλαγές που φέρνουν οι διώξεις μελών της βασιλικής οικογένειας, δισεκατομμυριούχων και επενδυτών, αν και για την ώρα δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξει αλλαγή στην πετρελαϊκή πολιτική της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει άνοδο 0,8% και 1,73%  ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.937 μονάδες.

Κέρδη 1,38% για τον δείκτη Hang Seng στις 28.987 μονάδες, 1% για τον ASX στις 6.087 μονάδες, 0,56% για τον Shanghai Composite στις 3.407 μονάδες και 0,62% για τον CSI στις 4.045 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,16% στις 2.545 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v