Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι ασιατικές αγορές

Η αποχώρηση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Πτωτικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την παραίτηση βασικού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία αναζωπύρωσε τους φόβους για εμπορικό πόλεμο. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Γκάρι Κον, ήταν υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου.

Εν τω μεταξύ, χθες, Τραμπ και ΕΕ συνέχισαν να εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλές για επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα, ενώ πριν από λίγη ώρα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως η μακροοικονομική επίπτωση των εμπορικών δασμών των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι σοβαρή αν και άλλα κράτη κάνουν το ίδιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,65% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,77% χαμηλότερα στις 21.252 μονάδες.

Απώλειες 1,14% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.163 μονάδες, 0,93% για τον ASX στις 6.005 μονάδες, 0,4% για τον Kospi στις 2.401 μονάδες, 0,34% για τον Shanghai Composite στις 3.278 και 0,54% για τον CSI στις 4.044 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v