Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στην Ασία με ώθηση από το αργό

Στο επίκεντρο των επενδυτών η άνοδος του WTI, υπό τον φόβο των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν. Για πρώτη φορά από το 2014, ξεπέρασε τα 70 δολάρια ανά βαρέλι. Υπό πίεση οι δείκτες στην Ιαπωνία.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας της περασμένης εβδομάδας αλλά και από τα στοιχεία στην αμερικανική αγορά εργασίας. Την άνοδο οδηγεί κυρίως η αύξηση του αμερικανικού αργού. Ξεπέρασε τα 70 δολάρια ανά βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2014.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei, είχε οριακές απώλειες 0,06%, ενώ ο Topix τελούσε υπό διαπραγμάτευση 0,05% χαμηλότερα καθώς τα κέρδη από τα εμπορεύματα αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες στους οικονομικούς και τεχνολογικούς τομείς.

Στο Χονγκ – Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,41%, ο Shangai Composite ενισχύεται 1,2%, στην Αυστραλία ο ASX σε θετικό έδαφος κατά 0,3%, ενώο MSCI Ασίας Ειρηνικού σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,37%. Οι αγορές στη Νότια Κορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Το αμερικανικό αργό –WTI- σε άνοδο, καθώς οι αγορές επικεντρώνονται στις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο Ιράν - πλησιάζει η ημερομηνία που θα αποφασίσει τη στάση του ο Αμερικανός Πρόεδρος - και στην οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα. Με αύξηση 1%, φτάνει στα 70,43 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent με ίδια κέρδη, καταλήγει στα 75,73 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v