Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στα ασιατικά χρηματιστήρια από τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Χαλάρωση των περιορισμών σε ξένες επενδύσεις εξετάζει η Κίνα.

Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ δίνουν ώθηση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ στη βελτίωση του κλίματος συμβάλει και η γνωστοποίηση των σχεδίων της αρμόδιας επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις σε μετοχές εισηγμένων στα χρηματιστήρια της Σαγκάης ή της Σενζέν, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα ξένα κεφάλαια και να στηρίξει την οικονομία.

Εν τω μεταξύ, στην αγορά συναλλάγματος, πιέσεις δέχεται η στερλίνα, μετά την παραίτηση του υπουργού και του υφυπουργού Brexit, που θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδη 1,1% και 1,26% ο δείκτης Nikkei στις 22.061 μονάδες.

Κέρδη 1,79% για τον Shanghai Composite στις 2.796 μονάδες, 2,11% για τον CSI στις 3.436 μονάδες, 1,57% για τον Hang Seng στις 28.759 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,1% στις 6.362 μονάδες και κατά 0,46% ο Kospi στις 2.283 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v