Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις κινεζικές μετοχές

Οι επενδυτές αναμένουν μέτρα από το Πεκίνο για στήριξη της κινεζικής οικονομίας, εν μέσω της κλιμακούμενης εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας. Ισχυρές πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα, μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το ράλι στις κινεζικές μετοχές να αντισταθμίζει τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν μέτρα από το Πεκίνο για στήριξη της ανάπτυξης της χώρας.

Ηπιες πιέσεις δέχεται το Τόκιο, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχεται το ρούβλι, που υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,5% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei υποχωρεί οριακά στις 22.624 μονάδες.

Κέρδη 1,83% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.794 μονάδες, 2,53% για τον CSI στις 3.398 μονάδες, 1,15% για τον Hang Seng στις 28.684 μονάδες και 0,55% για τον ASX στις 6.389 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,15% στις 2.298 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v