Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από το γεγονός πως οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ δεν έφεραν κάποια μεγάλη πολιτική έκπληξη.Η προσοχή στρέφεται τώρα στη Fed και στις αποφάσεις της για τη νομισματική της πολιτική.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei να κάνει ράλι αλλά τα κινεζικά χρηματιστήρια να πιέζονται ελαφρώς, μετά και τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από το γεγονός πως οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ δεν έφεραν κάποια μεγάλη πολιτική έκπληξη.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στη Fed και στις αποφάσεις της για τη νομισματική της πολιτική, ωστόσο δεν αναμένεται νέα αύξηση επιτοκίων, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8%, στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα, ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραφε κέρδη 1,82% στις 22.486 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,57% ο δείκτης ASX στις 6.015 μονάδες, κατά 0,67% ο Kospi στις 2.092 μονάδες και κατά 0,39% ο δείκτης Hang Seng στις 26.249 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,22% κατέγραφε ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.635 μονάδες και 0,3% ο CSI στις 3.212 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v