Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τις εξαιρέσεις που έδωσαν οι ΗΠΑ σε ορισμένες χώρες για την αγορά ιρανικού πετρελαίου.

Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα χθεσινά κέρδη της Wall Street να παρέχουν στήριξη, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναμένοντας τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως οι Δημοκράτες θα κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι θα παραμείνουν στη Γερουσία. Αν και το πολιτικό αδιέξοδο Λευκού Οίκου-Κογκρέσου θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην φιλοεπιχειρηματική ατζέντα του Τραμπ και να εντείνει την πολιτική αστάθεια, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως ένα τέτοιο αποτέλεσμα ίσως έχει ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται κοντά σε χαμηλά μηνών, μετά την χορήγηση προσωρινών εξαιρέσεων από τις ΗΠΑ σε οκτώ χώρες, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραψε κέρδη 1,14% στις 22.147 μονάδες.

Άνοδος 0,91% για τον δείκτη ASX στις 5.958 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,61% ο Kospi στις 2.089 μονάδες, στις 25.937 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,5% στις 2.652 μονάδες και κατά 0,8% ο CSI στις 3.234 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v