Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τον Οκτώβριο ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εμφάνισε την χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Αύγουστο του 2015, λόγω της έντονης μεταβλητότητας που προκάλεσαν στις παγκόσμιες αγορές οι ανησυχίες για την σινοαμερικανική εμπορική διένεξη, για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, για τα αυξανόμενα αμερικανικά επιτόκια και για τα εταιρικά κέρδη.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε ο Νοέμβριος στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις καλές χθεσινές επιδόσεις της Wall Street να παρέχουν στήριξη, αν και το Τόκιο δεν ακολούθησε τις υπόλοιπε αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,7%. Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο ο δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 10,2%, εμφανίζοντας την χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Αύγουστο του 2015, λόγω της έντονης μεταβλητότητας που προκάλεσαν στις παγκόσμιες αγορές οι ανησυχίες για την σινοαμερικανική εμπορική διένεξη, για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, για τα αυξανόμενα αμερικανικά επιτόκια και για τα εταιρικά κέρδη.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραψε απώλειες 1% στις 21.687 μονάδες, ενώ αντιθέτως  ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 1,54% στις 25.363 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,21% ο δείκτης ASX στις 5.925 μονάδες και κατά 0,16% ο Shanghai Composite στις 2.606 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,26% υποχώρησε ο δείκτης Kospi στις 2.024 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v