Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall παρέσυρε χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές

Επανέρχονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, με τον Τραμπ να απειλεί με "μεγάλους δασμούς" στις κινεζικές εισαγωγές αν δεν υπάρξει μια "πραγματική" εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

Οι χθεσινές ισχυρές απώλειες στη Wall Street και η επανεμφάνιση των ανησυχιών για την κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, πίεσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νέες απειλές για «μεγάλους δασμούς» στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αν δεν υπάρξει μια «πραγματική» εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ενώ το Πεκίνο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα μπορέσει να επιτύχει διευθέτηση της διένεξής της με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, διαβεβαιώνοντας πως θα αναλάβει δράση άμεσα για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1,5% ενώ ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,53% στις 21.919 μονάδες.

Απώλειες 0,54% για τον Shanghai Composite στις 2.651 μονάδες, 0,4% για τον CSI στις 3.254 μονάδες, 0,62% για τον Kospi στις 2.101 μονάδες, 0,83% για τον ASX στις 5.749 μονάδες και 1,76% για τον Hang Seng στις 26.780 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v