Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα ισχνά οικονομικά στοιχεία από Κίνα και ΗΠΑ αντιστάθμισαν την όποια επιφυλακτική αισιοδοξία είχε δημιουργηθεί αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου.

Απομακρύνονται από το υψηλό τεσσάρων μηνών οι ασιατικές μετοχές, μετά τα στοιχεία για την Κίνα που δημιουργούν ανησυχία για αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το κλίμα ήταν ήδη αρνητικό μετά τα ισχνά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις αμερικανικές λιανικές πωλήσεις, που προκάλεσαν αμφιβολίες για την ισχύ της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Έτσι, αντισταθμίστηκε η όποια επιφυλακτική αισιοδοξία είχε δημιουργηθεί αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από την αποφασιστικότητα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποκτήσει τους πόρους που απαιτεί για τη δημιουργία του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,13% στις 20.900 μονάδες.

Πτώση 1,41% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.681 μονάδες, 1,9% για τον CSI στις 3.337 μονάδες, 2,03% για τον Hang Seng στις 27.855 μονάδες και 1,34% για τον Kospi στις 2.196 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,15% στις 6.148 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v