Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές εν αναμονή της Fed

Τις αποφάσεις της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια περιμένουν οι επενδυτές, ενώ αυτήν την εβδομάδα θα έχουν επαφές στη Σαγκάη οι εμπορικοί διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed αυτήν την εβδομάδα για τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, οι εμπορικοί διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας πρόκειται να συναντηθούν στη Σαγκάη αυτήν την εβδομάδα για τις πρώτες επαφές τους από την «ανακωχή» στους G20 τον περασμένο μήνα, ωστόσο οι προσδοκίες για κάποια πρόοδο είναι περιορισμένες.

Εξάλλου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο, έδειξαν πως τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών συρρικνώθηκαν τον Ιούνιο, δημιουργώντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομική ανάπτυξη ο εμπορικός πόλεμος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% και κατά 0,37% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 21.578 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,22% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.938 μονάδες, κατά 0,20% ο CSI στις 3.851 μονάδες, πτώση 1,74% για τον Kospi στις 2.030 μονάδες και 1,5% για τον Hang Seng στις 27.973 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,47% στις 6.911 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v