Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Περιορισμένες συναλλαγές λόγω των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Στάση αναμονής από τους επενδυτές για να δουν πόσο θα διαρκέσει η τρέχουσα αναθέρμανση των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων. Θετικά πρόσημα στην Κίνα, εν αναμονή μέτρων για μείωση του κόστους εταιρικής χρηματοδότησης.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με περιορισμένες συναλλαγές λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να μετριάζεται η όποια αισιοδοξία πως η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές και στα εταιρικά κέρδη.

Η αποκλιμάκωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης θεωρείται θετική για τις εταιρείες, ωστόσο ορισμένοι επενδυτές θέλουν να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος για να δουν πόσο θα διαρκέσει αυτή η αναθέρμανση των σχέσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, ώθηση δίνει σήμερα στις κινεζικές αγορές η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Li Keqiang πως η κυβέρνηση στο Πεκίνο εξετάζει μέτρα για να μειώσει τα κόστη της εταιρικής χρηματοδότησης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,14% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 23.830 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,58% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.979 μονάδες, κατά 0,54% ο CSI στις 3.988 μονάδες και κατά 0,17% ο ASX στις 6.906 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,15% στις 27.864 μονάδες και κατά 0,62% ο δείκτης Kospi στις 2.190 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v