Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω κορωνοϊού

Δεν κράτησε το ράλι στις ασιατικές αγορές, με τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού να επιστρέφουν στο προσκήνιο, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων. Σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας να επιβαρύνουν εκ νέου το κλίμα.

Και μπορεί διάφοροι κινέζοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, να έκαναν καθησυχαστικές δηλώσεις για την επιδημία, ωστόσο τα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για το κινεζικό εμπόριο θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις του ιού στη ροή των αγαθών. Ήδη η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε πως θα ενισχύσει τη στήριξη προς την κινεζική οικονομία και πως ετοιμάζει διάφορα εργαλεία πολιτικής για να αντισταθμιστεί η πίεση.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,19% χαμηλότερα στις 23.827 μονάδες.

Απώλειες 0,21% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.861 μονάδες, 0,48% για τον CSI στις 3.881 μονάδες, 0,38% για τον ASX στις 7.121 μονάδες, 0,69% για τον Hang Seng στις 27.304 μονάδες και 0,72% για τον Kospi στις 2.211 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v