Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Η ανακοίνωση της Κίνας για μείωση των δασμών σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές έδωσε ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Συνεχίζουν τις προσπάθειες ανάκτησης του χαμένου εδάφους τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με βοήθειες από τα ρεκόρ στη Wall Street αλλά και την ανακοίνωση της Κίνας για μείωση δασμών σε ορισμένα αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα.

Η ανακοίνωση αυτή για τη μείωση των δασμών αντιστάθμισε κάπως τις ανησυχίες για παγκόσμιο σοκ από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι οποίες είχαν πιέσει τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αγορές, πάντως, δεν φάνηκε να επηρεάζονται από την εκτίμηση της Fitch για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας το α’ τρίμηνο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση της Κίνας ανακοινώσει πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους στόχους της οικονομικής πολιτικής της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έκανε άλμα 1,66% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με άνοδο 2,38% στις 23.873 μονάδες.

Κέρδη 1,48% κατέγραψε ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.860 μονάδες, 1,57% ο CSI στις 3.888 μονάδες, 2,88% ο Kospi στις 2.227 μονάδες και 2,58% ο Hang Seng στις 27.478 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,96% κινήθηκε ο δείκτης ASX στις 7.148 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v