Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική ώθηση στις ασιατικές αγορές

Το "σήμα" που έδωσε το Πεκίνο για αγορά μετοχών, μέσα από δημοσίευμα στην China Securities Journal, δημιούργησε θετικό κλίμα στις αγορές. Στο επίκεντρο έρχονται τα εταιρικά αποτελέσματα.

Η άνοδος των κινεζικών μετοχών οδήγησε υψηλότερα τις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να προσπερνούν τις σινοαμερικανικές εντάσεις και τα νέα lockdowns λόγω της πανδημίας, και να ευελπιστούν πως τα μέτρα τόνωσης που ανακοινώνονται για την παγκόσμια οικονομία θα επηρεάσουν θετικά τα εταιρικά αποτελέσματα.

Όπως σημειώνει το Reuters, το κλίμα βελτιώθηκε μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην China Securities Journal τη Δευτέρα, το οποίο εξυμνεί τα θεμελιώδη της αγοράς, κάτι που θεωρήθηκε ως επίσημη ενθάρρυνση για την αγορά μετοχών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της National Australia Bank FX, Rodrigo Catril, «γενικότερα, η κινεζική οικονομία τα πηγαίνει καλύτερα όχι μόνο ως προς την ανάκαμψη αλλά και ως προς την αντιμετώπιση της πιθανότητας ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων».

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αν και η Fed προειδοποιεί για τη διάρκεια της ανάκαμψης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8%, αγγίζοντας υψηλό 20 εβδομάδων, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,4% υψηλότερα στις 22.529 μονάδες.

Κέρδη 1,04% κατέγραφε ο Shanghai Composite στις 3.438 μονάδες, 1,1% ο CSI στις 4.825 μονάδες, 0,82% ο ASX στις 6.083 μονάδες και 0,65% ο Kospi στις 2.172 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινείται οριακά υψηλότερα στις 26.138 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v