Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για εμβόλιο τονώνουν τις ασιατικές αγορές

Βελτιωμένη εικόνα στις ασιατικές αγορές, μετά και την ανακοίνωση Pfizer και BioNTech για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω της αισιοδοξίας για ανακάλυψη εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ η προσοχή στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα δείξουν αν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να διατηρήσει την εύθραυστη ανάκαμψή της.

Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου τονώθηκε από το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για την Covid-19, που στις πρώιμες δοκιμές σε ανθρώπους έδειξε πως είναι καλά ανεκτό.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ, όπου η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 300 ανθρώπους που διαδήλωναν κατά των σαρωτικών νέων νόμων που εισήγαγε η Κίνα για να καταπνίξει τις φωνές των αντιφρονούντων.

Ωστόσο, παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη των σινοαμερικανικών σχέσεων. Χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε νομοθεσία για την επιβολή ποινών σε τράπεζες που συναλλάσσονται με κινέζους αξιωματούχους που επιβάλλουν τον νόμο για το Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,11% στις 22.145 μονάδες.

Κέρδη 1,5% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.071 μονάδες, 1,31% για τον CSI στις 4.303 μονάδες, 1,34% για τον CSI στις 4.304 μονάδες, 1,2% για τον Kospi στις 2.131 μονάδες, 1,51% για τον Hang Seng στις 24.795 μονάδες και 1,68% για τον ASX στις 6.142 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v