Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού επισκιάζει τα θετικά οικονομικά στοιχεία που βγαίνουν από ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε το β’ εξάμηνο στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με της ανησυχίες πως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάκαμψη πριν καν αυτή καλά-καλά ξεκινήσει, να επισκιάζουν τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Μετά τα καλά στεγαστικά δεδομένα στις ΗΠΑ και τις ενδείξεις ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, θετικά ήταν και τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας, τον Ιούνιο. Ωστόσο, την ίδια ώρα αυξάνονται και τα κρούσματα του κορωνοϊού, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν 47.000 μολύνσεις χθες Τρίτη, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,75% χαμηλότερα στις 22.121 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,38% στις 3.0258 μονάδες, 2% ο CSI στις 4.247 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,66% στις 6.041 μονάδες έκλεισε ο δείκτης ASX, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχώρησε οριακά στις 2.106 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v