Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι σινοαμερικανικές εντάσεις ρίχνουν τις ασιατικές αγορές

Παρά τα απρόσμενα καλά στοιχεία για εισαγωγές και εξαγωγές, η κλιμάκωση της έντασης Πεκίνου-Ουάσινγκτον με επίκεντρο τη Νότια Σινική Θάλασσα, οδηγεί σε ισχυρές απώλειες τα κινεζικά χρηματιστήρια. Ύφεση-ρεκόρ στη Σιγκαπούρη το β' τρίμηνο.

Πτωτικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κλιμάκωση των σινοαμερικανικών εντάσεων –αυτή τη φορά με επίκεντρο τη Νότια Σινική Θάλασσα- σε συνδυασμό με τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην Καλιφόρνια λόγω κορωνοϊού, «φρενάρουν» την αισιοδοξία των επενδυτών εν όψει της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Και αυτό παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, όπου τον Ιούνιο τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές κατέγραψαν απρόσμενη άνοδο, για πρώτη φορά από τότε που η κρίση του κορωνοϊού παρέλυσε την οικονομία της χώρας, δείχνοντας πως η ανάκαμψη αποκτά δυναμική.

Εν τω μεταξύ, η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ύφεση-ρεκόρ το β’ τρίμηνο, χειρότερη από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, το ΑΕΠ έκανε «βουτιά» 41,2% το β’ τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση, έναντι ύφεσης 37,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,87% χαμηλότερα στις 22.587 μονάδες.

Πτώση 2,16% για τον Shanghai Composite στις 3.368 μονάδες, 2,44% για τον CSI στις 4.734 μονάδες και 1,77% για τον Hang Seng στις 25.315 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κατέγραφε απώλειες 0,85% στις 6.037 μονάδες και 0,38% ο δείκτης Kospi στις 2.177 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v