Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και η κλιμάκωση των σινοαμερικανικών εντάσεων πιέζουν τις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τώρα την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στις ΗΠΑ δημιουργούν νέες ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στην Κίνα, οι μετοχές υποχώρησαν από το υψηλό πενταετίας τους, εμφανίζοντας την πρώτη πτώση μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα, καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποθάρρυναν τους μικροεπενδυτές από το να «κυνηγήσουν υψηλότερα την αγορά», όπως αναφέρει το Reuters, ενώ παράλληλα επανεμφανίζονται ανησυχίες για τις σινοαμερικανικές εντάσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,74% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,06% στις 22.290 μονάδες.

Πτώση 1,35% για τον Shanghai Composite στις 3.404 μονάδες, 1,25% για τον CSI στις 4.780 μονάδες και 2,13% για τον Hang Seng στις 25.651 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,92% στις 2.146 μονάδες και 0,79% ο ASX στις 6.026 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v