Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τεχνολογικές πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οι μετοχές των Ant Group και Paytm διαπραγματεύονται στην Ινδία 21% χαμηλότερα της τιμής εισαγωγής τους.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφονται σε «ασφαλή καταφύγια» όπως κρατικά ομόλογα, χρυσός και γεν, καθώς αρχίσουν να ανησυχούν και πάλι για τις προοπτικές των επιτοκίων και της ανάπτυξης, ιδιαίτερα εκτός ΗΠΑ.

Ισχυρές απώλειες στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι ανησυχίες για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών επιβάρυναν τον τεχνολογικό κλάδο, με την μετοχή της Alibaba να καταγράφει πτώση 5% εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των Ant Group και Paytm κινήθηκαν 21% χαμηλότερα της τιμής εισαγωγής τους κατά την πρώτη τους συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Ινδίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,3% χαμηλότερα στις 29.598 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,47% ο Shanghai Composite στις 3.520 μονάδες, κατά 0,99% ο CSI στις 4.837 μονάδες, κατά 0,28% ο Kospi στις 2.954 μονάδες, πτώση 1,46% για τον Hang Seng στις 25.275 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,12% στις 7.713 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v