Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η εξάπλωση της παραλλαγής «όμικρον» του νέου κορωνοϊού λειτουργεί επιβαρυντικά στο κλίμα. Κλειστές αρκετές ασιατικές αγορές αύριο.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές και με μειωμένο το συναλλακτικό ενδιαφέρον κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εξάπλωση της παραλλαγής «όμικρον» του νέου κορωνοϊού να λειτουργεί επιβαρυντικά στο κλίμα.

Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πολλές χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την οικονομική ζημιά, χαλαρώνοντας τους κανόνες απομόνωσης αντί να καταφεύγουν σε νέα lockdowns.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε θετικά οικονομικά στοιχεία, καθώς η βιομηχανική της παραγωγή αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 5,1%, κάτι που θα μπορούσε να σηματοδοτεί μια άμβλυνση των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,4% στις 28.791 μονάδες. Σημειώνεται πως το Τόκιο θα παραμείνει αύριο κλειστό, όπως και αρκετές άλλες ασιατικές αγορές.

Υψηλότερα κατά 0,61% ο Shanghai Composite στις 3.618 μονάδες, κατά 0,83% ο CSI στις 4.924 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 7.843 μονάδες ο ASX, ενώ αντιθέτως οριακά χαμηλότερα στις 23.071 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Hang Seng και ο Kospi υποχωρεί κατά 0,52% στις 2.977 μονάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, από την αρχή του έτους ο MSCI Αίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 6%, ο CSI 5,5%, ο Nikkei ενισχύεται κατά 4,6% ενώ η Ταϊβάν υπεραποδίδει με άνοδο 24% από την αρχή του έτους λόγω της ζήτησης για τσιπ υπολογιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v