Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να βοηθήσει τις προβληματικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της οικονομίας. Στο επίκεντρο παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας.

Η απόφαση του Πεκίνου να βοηθήσει τις προβληματικές εταιρείες ακινήτων χαροποίησε τους επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και η έξαρση των κρουσμάτων της παραλλαγής «όμικρον» του κορωνοϊού εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

Το Πεκίνο φέρεται να παροτρύνει τις μεγάλες ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες ακινήτων να αποκτήσουν projects real estate από προβληματικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της οικονομίας λόγω των αυξανόμενων χρεών τους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,81% ενώ ο Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,08% στις 28.517 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,89% ο Shanghai Composite στις 3.625 μονάδες, 0,7% ο CSI στις 4.914 μονάδες, 0,41% o Kospi στις 2.975 μονάδες, κέρδη 1,19% για τον Hang Seng στις 23.015 μονάδες και 0,85% για τον ASX στις 7.666 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v