Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η εξέλιξη της πανδημίας και οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στην παγκόσμια οικονομία και στα συστήματα υγείας παραμένουν στο επίκεντρο.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εξέλιξη της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής.

Οι οικονομολόγοι, πάντως, εκτιμούν πως η παραλλαγή «Όμικρον» της Covid-19 είναι απίθανο να αποτρέψει μια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης υψηλότερης της τάσης, αν και ακόμα προσπαθούν να εκτιμήσουν την επίπτωση που θα έχει στα συστήματα υγείας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,13% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν σε οριακά αρνητικό έδαφος, στις 28.782 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,61% ο Shanghai Composite στις 3.620 μονάδες, κατά 0,52% ο CSI στις 4.922 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,48% στις 3.012 μονάδες, κατά 0,13% ο Hang Seng στις 23.223 μονάδες και κατά 0,48% ο ASX στις 7.744 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v