Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές

Η Κίνα μείωσε τα επιτόκια δανεισμού για πρώτη φορά μετά από ενάμισι χρόνο. Aναστολή ενός έτους του trading στα futures βασικών αγροτικών εμπορευμάτων της Ινδίας, στην προσπαθεια να περιοριστεί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα.

Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό το κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την εξάπλωση της παραλλαγής «όμικρον» του νέου κορωνοϊού, ενώ η απόφαση της Κίνας να μειώσει για πρώτη φορά μετά από ενάμισι χρόνο τα επιτόκιά της, δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως η επίπτωση της κίνησης αυτής στην οικονομία θα είναι περιορισμένη.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα μείωση του βασικού επιτοκίου στα δάνεια ενός έτους στο 3,85% από 3,8%. Πρόκειται, πάντως, για αναμενόμενη κίνηση.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που ελέγχονται από τον ιδρυτή της Zhongzhi Enterprise Group, Xie Zhikun, μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγιστάνα, που προκάλεσε ανησυχία για ανωμαλίες στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία.χαρακτηριστικό είναι πως η Zhongjin Technology Services Group έφτασε να καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 60%.

Εν τω μεταξύ, στην Ινδία, η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς έδωσε εντολή για αναστολή ενός έτους του trading στα futures βασικών αγροτικών εμπορευμάτων, καθώς η χώρα –ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυτικών ελαίων και βασικός παραγωγός σιτηρών και ρυζιού- προσπαθεί να περιορίσει τον πληθωρισμό στα τρόφιμα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,51% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει απώλειες 2,13% στις 27.937 μονάδες.

Πτώση 1,02% για τον Shanghai Composite στις 3.594 μονάδες, 1,47% για τον CSI στις 4.881 μονάδες, 1,81% ο Kospi στις 2.963 μονάδες, 1,98% ο Hang Seng στις 22.735 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον ASX περιορίζονται στο 0,31% στις 7.602 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v