Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο τεχνολογικός κλάδος έδωσε ώθηση στις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. Κλειστά λόγω αργίας τα χρηματιστήρια του Τόκιο και της Σεούλ. Μικρή βελτίωση για τον PMI της Κίνας.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια που πραγματοποίησαν συναλλαγές σήμερα, τελευταία ημέρα του έτους, με τις τεχνολογικές μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας να καταγράφουν κέρδη. Οι αγορές του Τόκιο και της Σεούλ παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για τον PMI της Κίνας, με τον PMI μεταποίησης να αυξάνεται τον Δεκέμβριο στις 50,3 μονάδες από 50,1 μονάδες τον Νοέμβριο και τον PMI υπηρεσιών στις 52,7 μονάδες από 52,3.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενισχύονταν κατά 0,43%, υψηλότερα κατά 0,62% κινούνταν ο Shanghai Composite στις 3.641 μονάδες, κατά 0,41% ο CSI στις 4.942 μονάδες, κέρδη 1,24% σημείωνε ο Hang Seng στις 23.397 μονάδες ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρούσε κατά 0,82% στις 7.779 μονάδες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν τη χειρότερη ετήσια επίδοση των τελευταίων δέκα ετών λόγω των αυστηρών κανονισμών που επέβαλλε η Κίνα σε τεχνολογικές μετοχές, ενώ στην Κίνα οι μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα λόγω των κερδών στους κλάδους της νέας ενέργειας και των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v