Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Βελτιωμένη εικόνα για την κινεζική μεταποίηση τον Δεκέμβριο, ενώ οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές πιέζονται μετά την καθώς οι αρμόδιες αρχές αυστηροποιούν τους ελέχγους πριν την εισαγωγή σε ξένα χρηματιστήρια.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να δέχονται πιέσεις μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής για τον κυβερνοχώρο πως οι διαδικτυακές πλατφόρμες με δεδομένα περισσοτέρων από 1 εκατ. χρηστών θα πρέπει να περάσουν από επιθεώρηση ασφαλείας προτού προχωρήσουν σε εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο, από τις 15 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία που έδειξαν επιτάχυνση της δραστηριότητας στα εργοστάσιά της τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, ο PMI μεταποίησης του Caixin/Markit διαμορφώθηκε στις 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο από 49,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,39% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει άνοδο 1,77% στις 29.301 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,29% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.629 μονάδες, κατά 0,6% ο CSI στις 4.910 μονάδες, οριακές απώλειες για τον Hang Seng στις 23.255 μονάδες, ο δείκτης Kospi σταθεροποιείται στις 2.989 μονάδες ενώ κέρδη 1,9% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 7.926 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v