Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ουκρανική κρίση τρομάζει τις ασιατικές αγορές

Ο φόβος για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το πέμπτο κύμα κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η ουκρανική κρίση τρομάζει τις ασιατικές αγορές

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην ρωσο-ουκρανική κρίση, αλλά και την κατάσταση της πανδημίας στο Χονγκ Κονγκ.

Κατά τις ΗΠΑ, η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόσχημα για μια επίθεση στην Ουκρανία, ενώ οι ανησυχίες για την εισβολή ανά πάσα στιγμή έχουν στείλει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλό επταετίας, έχουν ενισχύσει τα ομόλογα και έχουν πιέσει το ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ σημειώνεται το πέμπτο κύμα κορωνοϊού, με τον διοικητή της πόλης να κάνει λόγο για «βαρύ πλήγμα» στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει «βουτιά» 2,23% στις 27.079 μονάδες.

Πτώση 1,17% για τον Shanghai Composite στις 3.422 μονάδες, 1,36% για τον CSI στις 4.538 μονάδες, 1,57% για τον Kospi στις 2.704 μονάδες και 1,46% για τον Hang Seng στις 24.542 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,26% υψηλότερα στις 7.535 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v