Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed και οι γεωπολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές. Διαφοροποιείται σήμερα η Κίνα, που επέστρεψε μετά από διακοπές μιας εβδομάδας λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνταν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα απρόσμενα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ άμβλυναν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, αλλά από την άλλη πλευρά ήρθαν να προστεθούν στους κινδύνους για μια επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επίσης παραμένουν πηγή ανησυχίας, καθώς ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε πως η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει οποτεδήποτε στην Ουκρανία.

Ανοδικά κινούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια, που απουσίαζαν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες  0,7% στις 27.248 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο Hang Seng στις 24.492 μονάδες, κατά 0,2% ο Kospi στις 2.745 μονάδες και οριακά χαμηλότερα στις 7.414 μονάδες ο ASX, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1,98% στις 3.428 μονάδες και 1,51% ο CSI στις 4.632 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v