Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ο ρυθμός και ο χρόνος της αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο μετά και την ισχυρή συνεδρίαση της Wall Street χθες, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένουν κοντά σε πολυετή υψηλά εν όψει και της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ο ρυθμός και ο χρόνος της αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο. Εκτός απροόπτου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα παγιώσει τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα, με ορισμένους επενδυτές να αναμένουν αύξηση 50 μ.β.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,28%  και  κατά1,23% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.618 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,58% ο Shanghai Composite στις 3.472 μονάδες, κατά 0,71% ο CSI στις 4.641 μονάδες και κατά 0,65% ο Kospi στις 2.765 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 2,02% στις 24.820 μονάδες και 1,12% ο ASX στις 7.572 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v