Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε 33 κινέζικες οντότητες στην λεγόμενη λίστα «μη επιβεβαιωμένων» οντοτήτων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να δέχονται πιέσεις μετά την απόφαση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να προσθέσει 33 κινεζικές οντότητες στην λεγόμενη λίστα «μη επιβεβαιωμένων» οντοτήτων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και την ανακοίνωση στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υποστήριξε πως έλαβε το προαναφερθέν μέτρο διότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τη νομιμότητα και αξιοπιστία των οντοτήτων αυτών σε σχέση με το πώς χρησιμοποιούν τις αμερικανικές εξαγωγές. Στις 33 οντότητες περιλαμβάνονται εισηγμένες εταιρείες, πανεπιστήμια αλλά και προμηθευτές της αεροπορικής βιομηχανίας και του κλάδου των ηλεκτρονικών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,13% στις 27.284 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος "γύρισε" ο Shanghai Composite, που κινείται υψηλότερα κατά 0,27% ο  στις 3.439 μονάδες, πτώση 0,95% για τον CSI στις 4.589 μονάδες και 1,05% για τον Hang Seng, ενώ ο Kospi σταθεροποιείται στις 2.746 μονάδες και ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1% στις 7.489 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v