Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Για επιθετικότερη σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής προετοιμάζονται οι επενδυτές, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Απότομη συρρίκνωση στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας τον Μάρτιο.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για την πιθανότητα επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, εν αναμονή της ανακοίνωσης νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Δύση.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών, που τον Μάρτιο κατέγραψε απότομη συρρίκνωση. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών του Caixin υποχώρησε στις 42 μονάδες τον Μάρτιο από 50,2 τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,51% στις 27.368 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,14% ο Shanghai Composite στις 3.277 μονάδες, κατά 0,4% ο CSI στις 4.259 μονάδες, και κατά 0,5% ο ASX στις 7.794 μονάδες, πτώση 0,74% για τον Kospi στις 2.737 μονάδες και 1,54% για τον Hang Seng στις 22.156 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v