Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας υπερασπίζεται την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική, ενώ το lockdown στην Κίνα λόγω κορωνοϊού επιβαρύνει της προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να σημειώνει κέρδη καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας υπερασπίστηκε την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική, ενώ το πετρέλαιο υποχωρούσε εν μέσω ανησυχιών για χαμηλότερη ζήτηση από την Κίνα τώρα που η Σαγκάη βρίσκεται σε lockdown λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Απώλειες σημείωναν από την άλλη πλευρά οι κινεζικές μετοχές, καθώς το lockdown του χρηματοοικονομικού κέντρου της χώρας επιβαρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,64% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,72% στις 28.144 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,5% ο Shanghai Composite στις 3.198 μονάδες, κατά 0,43% ο CSI στις 4.131 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,21% στις 2.736 μονάδες, κατά 0,75% ο ASX στις 7.747 μονάδες και κατά 0,4% ο Hang Seng στις 21.775 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v