Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα μέτρα της Κίνας για την οικονομική επιβράδυνση και τα εταιρικά αποτελέσματα που θα δείξουν τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τα μέτρα της Κίνας για να μετριάσει τις επιπτώσεις από την οικονομική επιβράδυνση, καθώς και την προοπτική επιθετικής σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, οι επενδυτές προετοιμάζονται για ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων που θα τους βοηθήσουν να εκτιμήσουν την επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία και του πληθωρισμού, στα οικονομικά των εταιρειών, σημειώνει το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,61% στις 26.963 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο Shanghai Composite στις 3.197 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,4% ο CSI στις 4.150 μονάδες, πτώση 1,97% για τον Hang Seng στις 21.089 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,9% στις 2.717 μονάδες και κατά 0,56% ο ASX στις 7.866 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v