Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Υψηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Μάρτιο. Η προσοχή στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό και τις συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών. Ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αντιδρούν αρνητικά στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για τον πληθωρισμό του Μαρτίου, ενώ περιμένουν επίσης τις συνεδριάσεις μεγάλων κεντρικών τραπεζών και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο έρχονται και τα εταιρικά αποτελέσματα, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά αυτήν την εβδομάδα με τις JP Morgan, Wells Fargo, Citi, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,5% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1,2% που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 8,3% έναντι του 7,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,26% και κατά 0,84% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.757 μονάδες.

Πτώση 1,86% για τον Shanghai Composite στις 3.192 μονάδες, 2,46% για τον CSI στις 4.126 μονάδες και 2,5% για τον Hang Seng στις 21.322 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,44% στις 2.688 μονάδες και κατά 0,04% ο ASX στις 7.768 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v