Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Η Τράπεζα της Κορέας ανακοίνωσε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μ.β. στο 1,5%, ενώ η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης επίσης ανακοίνωσε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες. Κλειστά αρκετά ασιατικά χρηματιστήρια αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την αντίδραση της αγοράς στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης για σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής.

Η Τράπεζα της Κορέας ανακοίνωσε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μ.β. στο 1,5%, ενώ η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης επίσης ανακοίνωσε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,17% στις 27.157 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,89% ο Shanghai Composite στις 3.215 μονάδες, κατά 0,91% ο CSI στις 4.176 μονάδες, κατά 0,62% ο ASX στις 7.820 μονάδες και κατά 0,38% ο Hang Seng στις 21.454 μονάδες, ενώ ο Kospi σταθεροποιείται στις 2.715 μονάδες.

Σημειώνεται πως αύριο αρκετές ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, θα παραμείνουν κλειστές, καθώς είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. Κλειστά θα είναι επίσης μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v