Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές φοβούνται επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως, ενώ η πανδημία επιβαρύνει την κινεζική οικονομία. Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η προοπτική για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως ανησυχεί τους επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Προβληματισμός επικρατεί για την επιβάρυνση που θα επιφέρει στην κινεζική οικονομία η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ενώ, επίσης, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη Γαλλία, εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,16% υψηλότερα στις 26.930 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.245 μονάδες, κατά 0,33% ο CSI στις 4.222 μονάδες, κατά 0,17% ο Kospi στις 2.700 μονάδες και κατά 0,51% ο ASX στις 7.774 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,5% στις 21.700 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v