Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η διακοπή προμήθειας ρωσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία και οι φόβοι για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία οδηγούν τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, όπως το αμερικανικό δολάριο και τα κρατικά ομόλογα, πιέζοντας τις μετοχές.

Οι αγορές, που ήδη ανησυχούν για την προοπτική επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από τις ΗΠΑ, την άνοδο του παγκόσμιου πληθωρισμού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ταράχθηκαν ακόμα περισσότερο αυτήν την εβδομάδα από τους φόβους για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας λόγω των lockdowns που επιβάλλει το Πεκίνο για να περιορίσει την έξαρση της Covid-19.

Το κλίμα επιβάρυνε και η είδηση της διακοπής προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την ανατολική Ευρώπη (Πολωνία και Βουλγαρία).

Στην Κίνα, ωστόσο, οι μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τα βιομηχανικά κέρδη, που αυξήθηκαν κατά 8,5% σε ετήσια βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,1%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει απώλειες 1,4% στις 26.326 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,38% ο Shanghai Composite στις 2.897 μονάδες, κατά 1,14% ο CSI στις 3.827 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο Hang Seng στις 19.952 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει πτώση 1,34% στις 2.632 μονάδες και 0,71% ο ASX στις 7.550 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v