Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στις ασιατικές αγορές με την Κίνα στο επίκεντρο

Στα βήματα του sell off της Wall Street την Παρασκευή κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας. Μεγάλος πονοκέφαλος για την Κίνα το ξέσπασμα του κορωνοϊού και οι φόβοι για lockdown ακόμα και στην πρωτεύουσα της χώρας.

Βαριές απώλειες στις ασιατικές αγορές με την Κίνα στο επίκεντρο

Οι κινεζικοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικές απώλειες σήμερα με τις πιέσεις να επεκτείνονται σε όλες τις ασιατικές αγορές μετά από το sell-off στη Wall Street την Παρασκευή.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,25% ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 3,62%. Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας Bilibili έπεσαν 4,36% στο Χονγκ Κονγκ και αυτές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 4,33%.

Ο Shenzhen υποχώρησε 3,26% ενώ ο Shanghai composite κατά 2,66%.

«Δεν αποτελεί έκπληξη και είναι λογικό να ανησυχεί η αγορά για την κατάσταση λόγω της πανδημίας, επειδή αυτό σαφώς επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα. Επηρεάζει τις δυνατότητες κερδών σε πολλά τμήματα της αγοράς», δήλωσε ο Timothy Moe, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών Ασίας-Ειρηνικού στη Goldman Sachs.

Η Κίνα αγωνίζεται να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του ιού παρά τα σκληρά lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της, τη Σαγκάη. Το Σαββατοκύριακο, η πρωτεύουσα Πεκίνο, προειδοποίησε ότι ο ιός εξαπλώνεται.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα υπάρξει μεγάλη στήριξη από το κράτος, ειδικά στις δαπάνες για υποδομές, αλλά αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν η οικονομία είναι «κλειδωμένη».

«Γι’ αυτό η αγορά επικεντρώνεται πολύ στα βραχυπρόθεσμα ζητήματα σε σχέση με τον Covid», είπε στο «Street Signs Asia» του CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v