Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή. Ανακούφισαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στην Κίνα, αφού αφήνουν περιθώριο για περαιτέρω κινήσεις στήριξης της κινεζικής οικονομίας.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, που απομακρύνονται από το χθεσινό χαμηλό διετίας, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που εκτιμάται πως θα αποτελέσει «οδηγό» για το πόσο επιθετική θα είναι τελικά η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Της ανόδου ηγούνται οι κινεζικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στην Κίνα, που αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 12 μηνών τον Απρίλιο, αφήνοντας περιθώριο για περαιτέρω κινήσεις στήριξης της κινεζικής οικονομίας, που πιέζεται λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,45% υψηλότερα  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,26% στις 26.234 μονάδες.

Κέρδη 1,81% για τον Shanghai Composite στις 3.090 μονάδες, 2,4% για τον CSI στις 4.014 μονάδες και 1,82% για τον Hang Seng στις 19.994 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,08% στις 7.290 μονάδες και ο Kospi σταθεροποιείται γύρω στις 2.595 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v