Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

To lockdown στη Σαγκάη ανησυχεί τους επενδυτές. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας.Η προσοχή στη σημερινή ομίλια Πούτιν για την "Ημέρα της Νίκης".

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς συντηρούνται οι ανησυχίες για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων καθώς και για την επίπτωση που θα έχει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το lockdown στη Σαγκάη, αν και τα στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις εικασίες πως στο σημερινό του μήνυμα για την «Ημέρα της Νίκης» της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να κηρύξει επισήμως «πόλεμο» κατά της Ουκρανίας (μέχρι τώρα χαρακτηρίζει τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»).

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,26%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει πτώση 2,28% στις 26.389 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,12% ο Shanghai Composite στις 3.005 μονάδες, απώλειες 0,59% για τον CSI στις 3.886 μονάδες, 1,37% για τον Kospi στις 2.608 μονάδες και 1,57% για τον ASX στις 7.351 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v