Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και γαλλικές εκλογές πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Ανησυχία στις αγορές καθώς η Fed φαίνεται αποφασισμένη να αυξήσει τα επιτόκιά της όσο χρειαστεί για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Προβληματίζει η διαφαινόμενη πολιτική παράλυση στη Γαλλία, μετά το αποτέλεσμα του β' γύρου των εκλογών.

Fed και γαλλικές εκλογές πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω των ανησυχιών πως η Fed θα υπογραμμίσει αυτήν την εβδομάδα την προσήλωσή της στην καταπολέμηση του πληθωρισμού με όσες αυξήσεις επιτοκίων χρειαστούν.

Προβληματισμό προκαλεί και το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, όπου το κόμμα του προέδρου Μακρόν έχασε τον έλεγχο της εθνοσυνέλευσης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική παράλυση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,1% στις 25.678 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.314 μονάδες ο Shanghai Composite, υψηλότερα κατά 0,53% ο CSI στις 4.332 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng  υποχωρεί κατά 0,21% στις 21.029 μονάδες, κατά 0,9% ο ASX στις 6.603 μονάδες και ο Kospi κάνει «βουτιά» 2,78% στις 2.372 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v