Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Oι επενδυτές εκτιμούν πως οι κεντρικές τράπεζες με τις κινήσεις τους θα θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Πτωτικά οι τιμές του χαλκού και του πετρελαίου.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως οι κεντρικές τράπεζες με τις κινήσεις τους θα θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, αν και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην ανάπτυξη λειτουργούν ως «βαρίδι» για τα εμπορεύματα.

Η τιμή του χαλκού, μετάλλου που θεωρείται προάγγελος της οικονομικής παραγωγής λόγω της ευρείας γκάμας βιομηχανικής και κατασκευαστικής χρήσης του, υποχωρούσε κατά 3%, με τις απώλειές του από την αρχή της εβδομάδας να φτάνουν το 7%, ενώ πτωτικά κινείται και το πετρέλαιο.

Αυτές οι μειώσεις τιμών λειτουργούν ανακουφιστικά για τις μετοχές, αφού οι τιμές ενέργειας και τροφίμων οδηγούν υψηλότερα τον πληθωρισμό, σημειώνει το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 1,12% στις 26.463 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,5% ο Shanghai Composite στις 3.337 μονάδες, κατά 0,7% ο CSI στις 4.373 μονάδες, κατά 0,77% ο ASX στις 6.742 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,62% στις 21.620 μονάδες και 2,09% ο Kospi στις 2.362 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v