Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Πρόστιμα σε Tencent και Alibaba επέβαλε η Κίνα. Στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και την οικονομία της Κίνας στρέφεται τώρα η προσοχή. Ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές αγορές να πιέζονται μετά την επιβολή προστίμων από την Κίνα στις Tencent και Alibaba για μη συμμόρφωση με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες σε ό,τι αφορά τη γνωστοποίηση συναλλαγών.

Οι επενδυτές περιμένουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ,  καθώς και του ΑΕΠ, της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων της Κίνας. Εν τω μεταξύ, ξεκινάει η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,17% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,29% στις 26.859 μονάδες.

Πτώση 2,74% για τον Hang Seng στις 21.130 μονάδες, 1,46% για τον Shanghai Composite στις 3.307 μονάδες, 1,91% για τον CSI στις 4.344 μονάδες και 1,05% για τον ASX στις 6.806 μονάδες ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,13% στις 2.347 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v