Σε χαμηλό διετίας οι ασιατικές αγορές

Οι νέες αυξήσεις επιτοκίων βαθαίνουν την ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,4% ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο η Κίνα.

Σε χαμηλό διετίας οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ασιατικές μετοχές να υποχωρούν σε χαμηλό διετίας, καθώς οι νέες αυξήσεις επιτοκίων ανά τον κόσμο βαθαίνουν την ανησυχία για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Νωρίτερα η Κίνα ανακοίνωσε τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, που εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,4% έναντι του 4,8% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι αναλυτές. Από την άλλη πλευρά, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς αυξήθηκαν κατά 3,1% τον Ιούνιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,6% στις 26.808 μονάδες.

Απώλειες 0,28% για τον Shanghai Composite στις 3.272 μονάδες, 0,17% για τον CSI στις 4.314 μονάδες, 0,83% για τον ASX στις 6.791 μονάδες, πτώση 1,35% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 20.472 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi σταθεροποιείται στις 2.323 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v